Gyógyteákkal a pattanások ellen

Gyógyteák a szép bőrért


Zsíros, pattanásos bőr:

Pattanás (akne) akkor jön létre, ha a bőr faggyúmirigyeinek kivezető nyílása eltömődik és begyullad. A pattanásos bőr általában a serdülőkorra jellemző, de sok felnőtt életét a későbbiekben is megkeseríti.

A felnőttkori pattanások oka lehet a szennyezett (városi) levegő, allergiás reakció, stressz és genetikai hajlamosság. Ezen kívül hormonális hatás is okozhat pattanást, jellemző lehet például, hogy nőknél a havi vérzés előtti napokban több pattanás jelenik meg.

Csalánlevél tea:
Csalán

A rengeteg gyógyhatása mellett egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket.

Közönséges Galaj tea: 
Közönséges galaj

 A pattanások jól kezelhetők a közönséges galaj teával, melyet külsőleg és belsőleg is ajánlatos használni. A napi egy csésze tea fogyasztásával és napi többszöri lemosással sokat javíthatunk a bőr állapotán.

Utifű
Utifű

Szintén csodákat tesz az útifű teája. XVI. Lajos francia király egyik fiatal szeretője citromos vízben áztatott útifű levével mosogatta arcát, hogy a király kegyeiben maradhasson.

Kamilla tea: 
Kamilla tea
Gyulladáscsökkentő, nyugtatólag hat a bőrre, gőzölhetünk vele vagy lehűtve borogatásként használhatjuk. A kamilla tea többekközött görcsoldó, nyugtató, és antibakteriális hatással van a szervezetre. Aktív összetevői a gyulladáscsökkentő flavonoidok és kumarin, amely segít megelőzni a stessz okozta pattanásokat is.


Zöld tea: 
Zöld tea

A zöld teás borogatás összehúzza a pórusokat, csökkenti a bőr zsírosságát anélkül, hogy szárítaná a bőrt. Csökkenti a hormonok aktivitását a bőrben, megszűnteti a gyulladást és méregtelenít. Nagyon jó napi 1-2 csészével meginni és zöld tea tartalmú kozmetikumokat, lemosókat alkalmazni.

Fodormenta tea: 
Fodormenta

 A
hormonális pattanások ellen. Ha gyulladt pattanásos a bőröd, akkor a fodormenta tea segíthet. Anti-androgén hatásával javítja a hormonális egyensúlyt a szerveztedben és megakadályozza a fölösleges faggyú termelődést.

Idősödő, ráncosodásra hajlamos bőr


Zöld tea: 

A zöld tea fontos antioxidáns forrást jelent, így megvédi a bőrödet a napfény káros hatásaitól, valamint serkenti a sejtek megújulását. Fogyaszd rendszeresen a reggelid mellé és pár nap alatt frissebbnek és üdébbnek tűnsz majd. Ezen természetes gyógyír kiváló módszer a ráncok valamint az ún. “öregségi foltok” távoltartására. A zöld tea segít megszüntetni a szem alatti duzzanatot, a karikákat a szemkörnyékén.

Fehér tea: 
Fehér tea

A fehér tea bőrfiatalító hatású, magas antioxidáns tartalma gátolja azon enzimeket, amik lebontják a kollagént és az elasztint - azokat a fehérjéket, amik a bőr rugalmasságát biztosítják - és ezt hatékonyabban teszi, mint 23 más gyógynövénykivonat. Mivel a fehér tea kímélő eljárással készül, tele van öregedésgátló antioxidánsokkal, a bőrt védő H-, K- és B-vitaminokkal, valamint kalciummal, vassal és fluorral.

Csipkebogyó tea: 
Csipkebogyó

A C-vitamin egyik legjobb forrása. A gyógytea, amelyhez a növényt nem szabad leforrázni, csak pár órán át langyos vagy hideg vízben áztatni, ideális „fegyver" a szabad gyökök által előidézett, idő előtti öregedés ellen.

Angyalgyökér tea: 
Angyalgyökér

Felturbózza a vérkeringést, s ezzel együtt a tápanyagok szállítását a szervezetben, többek között a bőrben is. Csak alkalmanként érdemes fogyasztani, mert hosszú távú, rendszeres élvezete fényérzékennyé teheti a bőrödet.

Rooibos tea:
Rooibos tea

Kimagasló antioxidáns és cink tartalma védelmet nyújt a bőrnek a káros szabad gyökök ellen, valamint megelőzi és megfordítja a bőr zsírégetését, megelőzve ezzel a ráncok korai kialakulását, képes részben helyreállítani az elöregedett sejteket. A rooibos AHA (alfa-hidroxin) sav és cink tartalma szebbé teszik a bőrt. A vörös teapor akár közvetlenül a bőrre kenve is alkalmazható. Az alfa-hidroxin-savak nem találhatók meg sok természetes anyagban, de az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált alkalmazásuk, mivel csökkentheti a ráncok, és az öregedés más jeleinek tüneteit.




 Mindenképpen fontos kihangsúlyozni, hogy ezen az oldalon megtekinthető információk csupán tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése